T&A Online Marketing

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk aspect van zoekmachineoptimalisatie (SEO) . Het verwijst naar het proces van het verkrijgen van backlinks van andere websites naar jouw eigen website. Backlinks zijn links die van andere websites naar jouw website verwijzen. Hoe meer hoogwaardige backlinks jouw website heeft, hoe hoger jouw website zal scoren in zoekmachines zoals Google.

Er zijn twee soorten linkbuilding: Intern en extern. Intern linkbuilding verwijst naar het proces van het plaatsen van links binnen jouw eigen website. In deze blog zullen we deze twee soorten linkbuilding nader bekijken.

Inhoud

Intern linkbuilding

Intern Linkbuilding is het proces van het plaatsen van links binnen jouw eigen website. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld een interne linkstructuur op te zetten. Dit betekent dat je links van de ene pagina van jouw website naar de andere pagina van jouw website plaatst. Hierdoor worden pagina’s binnen jouw website met elkaar verbonden. Dit kan je zelf doen of laten doen via een online marketing bureau.

Extern linkbuilding

Extern linkbuilding is het verkrijgen van backlinks van andere websites naar jouw website. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld gastbloggen op andere websites of door jouw content te delen op social media platforms. Het verkrijgen van backlinks van andere websites kan helpen om de autoriteit van jouw website te vergroten en om hoger te scoren in zoekmachines.

Backlinks

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle backlinks gelijk zijn. Zoekmachines zoals Google kijken naar de kwaliteit van de backlinks. Een hoogwaardige backlink is afkomstig van een website die zelf een hoge autoriteit heeft en relevant is voor jouw eigen website. Een lage kwaliteit backlink kan zelfs schadelijk zijn voor jouw website en de positie in zoekmachines verlagen

Linkbuilding is een belangrijk aspect van de zoekmachineoptimalisatie. Het kan helpen om de autoriteit van jouw website te vergroten en om hoger te scoren in zoekmachines. Intern linkbuilding en extern linkbuilding zijn twee verschillende soorten linkbuilding. Intern linkbuilding verwijst naar het verplaatsen van links binnen jouw eigen website en extern linkbuilding verwijst naar het verkrijgen van backlinks van andere websites naar jouw website. Het is belangrijk om te streven naar hoogwaardige backlinks, aangezien dit kan bijdragen aan een betere positie in zoekmachines

Tiest Postma aan het werk voor T&A Online Marketing
Ashley Vaartjes aan het werk bij T&A Online Marketing
Tiest Postma aan het werk voor T&A Online Marketing
Ashley Vaartjes aan het werk bij T&A Online Marketing